пʼятницю, 2 лютого 2018 р.

ФЕЙК-Детектор

Інноваційний медіа-урок:
 Фейк-детектор: Правда чи ні?
(бібліокре@тив - 2017)

Роль інформації в сучасному суспільстві – неоціненна. Тому ми вирішили запропонувати нашим користувачам учням 7 класу ЗОШ № 4 такий урок-діалог, під час якого можна було б поговорити з підлітками про роль інформаційної грамотності та інформаційної культури.

У ході нашої зустрічі активно висвітлювалися поняття й форми інформації та основні інформаційні процеси: пошук, відбір, передавання та захист інформації. А також, на прикладах ми розбиралися з поняттям фейкової інформації у ЗМІ та медійному просторі.

Що таке фейкова сторінка? Фейкова сторінка це є збірне поняття виразів «фейкової сторінки», «фейкового аккаутну», «фейкового сайту», що означає  підробна сторінка в інтернеті, особливо в соціальних мережах. Для чого потрібні фейки? Такі підробки потрібні для шахрайства. А саме для фішинг- атак. Фішинг (англ. phishing , від password — пароль і fishing — рибна ловля) — це вид інтернет-шахрайства, мета якого — отримати ідентифікаційні дані користувачів.

Інтернет - джунглі, багаті дивовижними фотографіями, багато з яких просто вигадка. Заради слави і наживи любителі фотошопа готові створити знімки дивних істот, і часом досить збільшити розміри всіх звичних звіряток, не кажучи вже про людей. Отож, говорили ми й про таке поняття як  «Фото-фейки», і як їх розпізнати.

А завершилась наша зустріч з семикласниками  медіа-вікториною «Правда чи ні?». 
До речі, думка про те, що хлопці розумніші за дівчат – фейк) 
Ми в цьому переконалися завдяки нашому інтелектуальному змаганню!

Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...