середу, 13 грудня 2017 р.

Тиждень права у бібліотеці


       Знай свої права, дитино!
Цьогорічний  Тиждень права у міській бібліотеці для дітей розпочався 06 грудня.  Цього дня до читальної зали для учнів 5-9 класів на правовий дайджест «Маю право!» завітали учні I(5)-А класу гімназії. Звичайно ж, що говорили ми про права маленької дитини. «Погортали» разом Конвенцію про права дитини», ознайомились із основними правами дітей, які в ній прописані, провели гру-знайомство на закріплення знань про право на  власне імя,  «прогулялися»  сторінками дитячих казок та пошукали там порушення прав дитини. Говорячи про право дітей на розкриття своїх талантів, бібліотекар Жаданова Наталія Валентинівна запросила наших маленьких гостей до участі у роботі волонтерської бригади, яку ми формуємо для участі в новій обласній волонтерській акції «Мрій! Читай! Досягай!» Наші маленькі громадяни мали можливість познайомитися з літературою, яка розкриває права людини та дитини.



На завершення зустрічі усі громадяни України, присутні в дитячій бібліотеці, закріпили свої права у грі по колу та  з задоволенням скандували: Я маю право!»


Такі самі слова змогли сказати 12 грудня учні II(6)-Б класу гімназії, які також стали учасниками правового дайджесту «Маю право!» Шестикласники були запрошені до участі у роботі волонтерської бригади, і ми вже маємо нових волонтерів.

А зранку 13 лютого для учнів III(7)-В класу гімназії пройшов брейн-ринг «Кращий правознавець» і кращі із знавців права зберегли фотомить, де демонструють літературу, яка допоможе кожному малому громадянину пізнати свої права та познайомить їх із контактними телефонами та сайтами, які покликані захищати права маленької дитини в Україні.


У молодшому  ж  відділі в цей час відбувалася відео-вікторина «Права казкових героїв», учасниками якої стали учні 3-В класу  гімназії.


Маленьким дітям важко пояснити такі слова як: конвенція, конституція, право, держава, закон. І тут на допомогу бібліотекарям  прийшли  казкові герої . Третьокласники  пригадали  як кого звати і що трапилось з Червоною шапочкою, Попелюшкою, Дюймовочкою, Хлопчиком-мізинчиком, трьома поросятами, Колобком та іншими відомими казковими персонажами. Діти    прослухали розповідь бібліотекаря про права дитини, а потім, як справжні юристи, допомагали казковим героям  побороти важкі обставини. І, навіть, створили нову казочку про Колобка  і він залишився у нас живий – здоровий.


                               Знайте ж, що усі ми – рівні
                                Від народження в правах.
                                І людина змалку вільна,
                                Наче в небі синій птах.


Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...