вівторок, 5 грудня 2017 р.

День волонтера



   День волонтера у бібліотеці
05 грудня – Всесвітній день волонтерів. Загалом у світі цей день називають Міжнародний день добровольців . Це свято відзначається щорічно з 1985 року, коли Генеральна Асамблея ООН запропонувала урядам відзначати саме цей день, як день добровольця. Згідно статистичних даних, оприлюднених ООН, по всьому світові нараховується близько 140 мільйонів волонтерів, що допомагають на безоплатній основі всім людям, які цього потребують.


З недавніх пір це свято важливе для багатьох-багатьох українців, тому що  Україна - єдина країна в світі, де цей день переходить у День збройних сил. Волонтери допомагали вистояти Майдану, а з початком російської агресії розгорнули широкомасштабну програму підтримки українських захисників.  Волонтери - це мобільна резервна армія України. Скільки волонтерів в Україні - порахувати складно. Іноді здається, що вся країна допомагає армії, переселенцям, хворим та пораненим.


Саме про такі важливі речі говорили  бібліотекарі міської бібліотеки для дітей своїм читачам – учням  I(5)-А класу  гімназії, які завітали до нас на зустріч-презентацію «Добро може робити кожен».


Та в День волонтера  ми також шукали бібліотечних волонтерів, які б могли стати членами нової бібліотечної бригади  для участі в обласній  волонтерській  акції  «Мрій! Читай! Досягай!», яка  стартує в цьому році і триватиме до 2022 року. Саме тому бібліотекарі міської бібліотеки для дітей зранку побували у гімназії, щоб розповісти про старт акції учням,




а під  час зустрічі у бібліотеці, розповіли та показали нашим читачам про десять років волотерської праці, які пройшли разом із різними поколіннями наших читачів, що вже закінчили школу, подивилися ми  ще й відеоролик, який готували колись до виступу бригади «Бібліоальпіністи» у Херсоні.




Волонтери – це  люди з великим та добрим серцем. Саме таких шукає наша бібліотека і саме тому закінчили ми нашу зустріч казкою та віршиком про добро та доброту. І, звичайно, привітали всю Україну з Днем волонтера та запросили майбутніх волонтерів до співпраці.



«Добро може робити кожен»!

Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...