середу, 12 жовтня 2016 р.


                                                                                Душу й тіло ми положим за нашу свободу
                                                                                І покажем, що ми браття козацького роду…


                   Захисникам  України
14 жовтня Україна  шануватиме своїх захисників. В цей день ми згадуватимемо тих, хто поклав  «душу й тіло» за рідну країну й століття тому, і нині – боронячи її суверенітет на східних кордонах. Напередодні цього святого дня до читальної зали старшого відділу міської бібліотеки для дітей завітали старшокласники гімназії, щоб  «ступити» на історичну стежину «Чародії війська козацького».


Говорили ми про козаків-характерників:  від давньо-руських волхвів до наших днів. Діти були вражені тим, що мистецтво наших українських характерників нагадує і японських ніндзя, і майстрів індійської йоги, а в  бойовому гопаку присутні елементи карате, джиу-джитсу та китайської гімнастики. Присутні стали свідками неймовірної історії життя та смерті найвідомішого українського козака-характерника Івана Сірка. Зрозуміти, хто були ті надзвичайні люди, нам допомогло відео «Українські козаки-характерники – таємниці загадкових воїнів». Наприкінці зустрічі згадали ми сучасних воїнів світла, які боронять нашу державу та вшанували пам'ять полеглих земляків хвилиною мовчання під пісню «Пливе кача».




Бібліотекар Жаданова Наталія Валентинівна, яка проводила зустріч, закликала дітей відвідати 14 жовтня ті будинки, де встановлені меморіальні дошки полеглим захисникам України, нашим землякам, щоб вшанувати їх світлу пам'ять. З наступаючим святом!


Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...