середу, 23 березня 2016 р.


           Вітамінки настрою
23 березня в читальній залі старшого відділу відкрила свої двері незвичайна бібліоцукерня, яку ми так і назвали «Бібліоцукерня: вітамінки настрою».


Завітали до нас у гості учні девятого класу гімназії, щоб «продегустувати»  нові книжки, якими поповнився бібліотечний фонд. Загалом, це був «український» день, бо ми знайомили своїх читачів із літературою про Україну та українців, але «смакувала» молодь й сучасні книжки про ровесників, де й «про те саме, й про проблеми» (саме так запитували у нас дівчатка про такі книжки). А кожна книжка викликає певний настрій. Про свою країну та її видатних синів слухали діти з повагою та гордістю; розповідь про незвичайні куточки України викликала захоплення та цікавість; вірші Ліни Костенко читали з ніжністю, слухаючи задумливо та, замислившись про щось своє.


Обговорюючи прочитане, ми ставили дітям запитання, за відповідь на які вони забирали собі цукерку, прикріплену до книжки, що містила відповідь. І хоч уже девятикласники, та настрій панував веселий, як у малечі. Адже і про корисне слухали, й смаколики отримали.

А після заходу наші юні гості завітали до сектору абонементу, щоб взяти книжки про сучасних підлітків. Ось такою видалась наша бібліотечна «Бібліоцукерня».


Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...