середу, 7 жовтня 2015 р.


           Мистецька вітальня.                                                                                                                            

                                                                     

В читальному залі для 5-9 класів 7 жовтня відбувся  захід  «Священнодійство пензля», присвячений Дню художника.

 Художник - це професія, але насамперед це покликання. Людина стає  художником тоді, коли їй є що сказати людям, і вона вміє і знає як це зробити.

 В кінці Х1Х-ХХ ст. було багато художників талановитих, яскравих. І сьогодні їхні картини не втратили свою цінність, секрет якої в глибині і багатстві змісту, майстерності і своєрідності. До таких художників  належали такі славетні імена: Сєров В.А., Венеціанов О.Г., Саврасов О.К., Лєвітан І.І. та багато інших видатних митців живопису. Бібліотекарі читального залу оформили книжкову виставку «Мистецтво дивне, неповторне…»,

підготували цікаву розповідь про життєвий і творчий шлях художників, яку супроводжувала електронна презентація з переглядом найвідоміших картин. 

Також  діти познайомились з творчістю  Мікеланджело Буонарроті - великого італійського скульптора, живописця, архітектора і поета епохи Відродження. З цікавістю слухали наші юні гості  про важке життя української  народної художниці Катерини Білокур, яка пройшла шлях від простої селянської дівчини до визнаної народної художниці України. Картини К.Білокур демонструвались навіть в Парижі, її творчістю захоплювались П.Пікассо і С.Далі.
У залі панував дух захопленості та зацікавленості, адже недарма кажуть, що «Краса врятує світ». Маємо надію, що заронили в юні душі  іскорки прекрасного, які дарує нам це мистецтво «дивне і неповторне…»





Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...