вівторок, 1 вересня 2015 р.

             «Ми – нація єдина»
    Ось і пролунав перший дзвоник. Відбувся перший урок.
     Міська бібліотека для дітей теж прийняла участь у цьому святі, завітавши з бібліовізитом до 3-Б класу гімназії (кл. керівник Мосьпан А. О.) на перший урок «Ми – нація єдина» 

  
       Одним з головних питань уроку була розповідь про мову,
 бо найголовнішою ознакою, що дає право українському народові називатися нацією, є мова – його найбільша духовна цінність. Ось як про це свого часу сказала Ліна Костенко: «Нації вмирають не від інфаркту, спочатку їм відбирають мову».
                      Мово, моя найчистіша криниця.
                     Є і краса, і багатство в тобі.
                     Кожен приходить до тебе напиться,
                     В радості, в щасті, у тихій журбі.
Але слава країни – це не лише її територія, мова, природні багатства, а головне – люди, які своїми здобутками прославляють країну на весь світ. Тому згадали найвидатніших з поміж тих, чиї імена назавжди увійшли в історичну пам'ять, у душу народу українського: Тарас Григорович Шевченко, Григорій Сковорода, Микола Лисенко, Михайло Грушевський, Борис Микола Амосов. Третьокласникам ще мало відомі ці діячі, але в старших класах вони обов’язково познайомляться з ними ближче
Наша рідна Україна, наша Батьківщина, яка має свою землю, свою мову, культуру, історію, власні звичаї і традиції має також неповторні державні символи. Тож урок продовжила розповідь саме про державні символи. Та й учні дуже гарно продемонстрували свої знання в цьому питанні.
Урок був дуже цікавий, учні активно приймали участь в обговоренні таких важливих питань.


Та після уроку бібліотекар запросила дітей завітати до дитячої бібліотеки. Де для них була підготовлена виставка книг про Україну, стенд з малюнками дітей, які приймали участь у конкурсі малюнків до Дня незалежності «Моя Україна», а також переглянути відео презентації про свою країну.


                

Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...