четвер, 16 квітня 2015 р.

                                                     
                                                     Пам'ять мого роду.

9 травня Україна шануватиме воїнів, що здобули Перемогу у Другій Світовій війні. В рік 70-річчя Великої Перемоги, національна бібліотека України для дітей проводить сімейний конкурс "Книга пам'яті мого роду", основним завданням якого є збереження пам'яті про   події  тієї війни та подвиги захисників нашої держави. Мета ж конкурсу полягає у формуванні високої патріотичної свідомості у підростаючого покоління та вихованню шанобливого ставлення до пам'яті про Перемогу і ветеранів Другої Світової війни.
В лютому до конкурсу долучилася й міська бібліотека для дітей спільно з радою ветеранів м.Нова Каховка. Діти, що взяли участь, представляли дві вікові категорії: учні 6-11 та 12-16 років у таких номінаціях - "Сімейна книга пам'яті" у паперовому форматі та відеокнига.         Це дійсно був сімейний конкурс. В сім'ях новокаховчан згадували про прадідів та прабабусь, які воювали у Другій Світовій війні, переглядали родинні альбоми, документи, нагороди.              В результаті на конкурс було представлено 25 робіт: 23 з них - це "Сімейна книга пам'яті" у паперовому форматі та дві відеокниги. Всього участь прийняли 25 дітей, з яких 10 чоловік віком від 6 до 11 років та 15 чоловік віком від 12 до 16 років. За результатами конкурсу в бібліотеці організована виставка творчих робіт "Книга пам'яті мого роду" та виставка-фотографія "Вкарбовані у вічність", на якій представлені памятники тих, хто, застигнувши у камені, зберігає нашу пам'ять про ту війну.
                                                                                   
























14 квітня в міській бібліотеці для дітей  визначали переможців конкурсу. У складі журі, крім бібліотечних працівників, були також і представники Ради ветеранів.




Переможці в номінації "Сімейна книга пам'яті" в паперовому форматі (вікова категорія 6-11 років):

1 місце - Фірсова Катерина. учениця 1 класу Дніпрянської ЗОШ
2 місце - Благодатний Владислав, учень 4-А класу гімназії
3 місце - Божик Поліна, учениця 2-А класу ЗОШ № 3




(Вікова категорія  12-16 років)

1 місце - Орєхова  Каріна, студентка 2-го курсу Новокаховського ПКОНПУ
2 місце - Остапець Зоряна, учениця 9-Б класу Дніпрянської ЗОШ
3 місце - Ціонін Микита, учень 6-го класу СЗОШ № 8
          та  Масловський Олександр, учень 8-Б класу техніко-економічного ліцею


В номінації "Відеокнига", вікова категорія 12-16 років:

1 місце - Шевченко Ліза, учениця 8-А класу гімназії


Роботи переможців будуть відправлені в Херсонську обласну бібліотеку для дітей ім. Дніпрової Чайки, де приймуть участь в обласному конкурсі, який відбудеться напередодні 9 травня. Книжки-переможці будуть відправлені  в м. Київ для подальшої участі в конкурсі, підсумки якого будуть підведені 14 жовтня.




Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...