середу, 6 березня 2019 р.

Книгоманія - 2019




Всеукраїнський конкурс дитячого читання «Книгоманія-2019»
05 березня в міській бібліотеці для дітей  обирали «Суперчитача бібліотеки». В цей день тут відбувся перший (відбірковий) етап Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія-2019», в якому прийняли участь 15 читачів бібліотеки – учнів 7-х класів гімназії, ЗОШ № 1, НВК № 2, ЗОШ № 3 та № 4.
Конкурс стартував 08 лютого. За цей час діти прочитали по чотири книжки з української та зарубіжної літератури, які не входять до шкільної програми. 



Враження про прочитані книжки, відгуки та малюнки вони записували у власний Читацький щоденник.  

  
                                                                                                                                          Формат змагання мав на меті виступи дітей із розповідями про прочитану та описану в Читацькому щоденнику книгу (одна на вибір журі). Приємно вражені були члени журі тим, як діти-учасники представляли свої читацькі досягнення, як старанно записували вони свої думки у щоденники та змогли цікаво їх презентувати.Цікаво було читати цитати і фрази, які найбільше сподобались нашим читачам, та які вони занотували у свої щоденники. Ось деякі з них: «Жінки не можуть зберігати таємниці, але жодна з них не розголосить те, що у неї на серці» (цю фразу, до речі, записав єдиний хлопчик – учасник конкурсу); «І де ж отой вільний дух? Де козацьке роздолля і права дитини?»; «… бо так повелося в українців: серце – у дітях, душа – в пісні, життя – у вишневих садах»…   
                                                     



                                                      Представлених  книг було цікаве розмаїття, всі діти – талановиті та читаючі. Кожен із них отримав «Сертифікат учасника»
 Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія-2019».


Обрало журі і «суперчитача», хоча було це складно і не зовсім просто. Та все ж, диплом «Суперчитач бібліотеки» міської бібліотеки для дітей отримала Ткаченко Єлизавета – учениця 7 класу ЗОШ № 4, яка візьме участь у II етапі конкурсу, який відбудеться 03 квітня.



Вітаємо усіх учасників та бажаємо переможниці подальших успіхів та приємного знайомства з новими книжками!

Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...