четвер, 21 березня 2019 р.

Архітектурне раллі


    Парковка на вулиці Історичній…
Чомусь сьогодні згадалися слова відомої пісні, тільки в українській інтерпретації: «Пройду по Історичній я, ще поверну на Паркову…» Це у міській бібліотеці для дітей  відбувалося віртуальне архітектурне раллі – «Парковка на вулиці Історичній…», учасниками якого стали найдопитливіші серед наших читачів – учні 5-А класу гімназії. 


Продовжуючи працювати у рамках  реалізації проекту «Кам’яні вишиванки Нової Каховки – патріотичний меседж з минулого молоді сьогодення», ми знайомимо  молодь міста  зі спадком, який залишив нам Григір Довженко – це  орнаментальні панно, що прикрашають кожен будинок кварталів по вулицях «старої» частини Нової Каховки. Сьогоднішнє раллі проходило по вулиці Історичній.


Ми познайомили наших читачів із мапою «Кам’яні вишиванки Нової Каховки», яка вийшла додатком до  одноіменної книги, та запропонували їм ще раз (можливо, вперше), подивитися на архітектурну красу  дитячих садочків та шкіл, які розташовані на Історичній.
Колись по цій вулиці зовсім не ходив транспорт, бо кожного ранку сюди спішили живі «ріки» маленьких новокаховчан. Малеча, яка йшла до садочків, навіть не підозрювала тоді, що про неї дбають не тільки вихователі, а  й, власне, самі стіни, які художник-монументаліст Григір Довженко колись розписав охоронною символікою, яка і вбереже, і від злого захистить, і здоров’я надасть.  А школи на Історичній! То ж справжній витвір мистецтва! Особливо та, що під номером один. Чого ми тут тільки не знайшли! Діти щиро дивувалися і квітам-берегиням, і різним птахам-тваринам, і літакам-парашутистам… Ті, що ще не «дійшли» до першої школи у своїх прогулянках по місту, тепер доберуться туди точно. А ми ще будемо «паркуватися»  і на інших вулицях, які зберігають унікальність нашої історії, є неповторною візитівкою Нової Каховки та варті того, щоб їх вивчати, ними дивуватися, захоплюватися та, неодмінно, зберегти.



Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...