пʼятницю, 15 березня 2019 р.


Бібліо - турнір: «Музичний ганочок - сім нот»
Музика, як казка, музика – жива.
І не треба серцю будь-які слова.
В музиці – найвищі ніжні почуття.
В ній любов і туга, та саме життя.
Музика, як море, то штормить, то ні.
Там знаходить серце рятівні вогні.
Музика, як сонце, гріє нам серця,
Їй нема початку, їй нема кінця.
І чого не зможеш словом досягти,
В музиці розкажеш щиру правду ти.
   На протязі першої половини березня до молодшого відділу на бібло -турнір «Музичний ганочок - сім нот» завітали майже всі перші класи школи-гімназії №9.

  Діти розгадали  загадки про музичні інструменти. І не тільки розгадали, а і прослухали мелодії : скрипки,бандури,гітари,сопілки. Познайомились з творчою професією композитора і побачили портрети класиків світової музики: А.Вівальді,Моцарта,  Н.Поганіні, П.І.Чайковського і М. Леонтовича.
Говорячи про музику, ми зазвичай говоримо про те, що її виконує людина. Але давайте згадаємо, чий хор ми може почути,  навесні,влітку в лісі? Звичайно ж, пташиний. От і наступний конкурс у на був «Вгадай і почуй пташку». За вірну відповідь першокласники отримували нотну квітку – семецвітку.
   Найбільше нашим гостям сподобались літературний і музичний конкурси. У першому потрібно було пригадати на яких музичних  інструментах  грали літературні герої: Крокодил  Гена, Нільс,папо Карло,Незнайко,Гусля і звичайно Бременські музиканти, а у другому по першим нотам пригадати назву дитячої пісеньки. Малеча швидко пригадала мелодії з мультфільму «Фіксікі» та «Щенячий патруль», а от пісенька Петрика П’яточкіна  залишилась не розгаданою.
 І в останньому конкурсі ми шукали ноти які загубились у словах. Всім хотілось зібрати букет з наших квіток -  семецвіток, тому пригадували українські і російські слова.  Ми відшукали всі нотки які загубились і повернули у нотний зошит!




Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...