вівторок, 30 жовтня 2018 р.

Майстер-клас:


 «Вчимось рекламувати книжку!!!»


         «Практичне застосування стратегії критичного мислення як засіб формування компетентностей. Створюємо буктрейлер», -  30 жовтня на базі ЗОШ № 10 шкільні бібліотекарі вирішували нагальні питання дитячого читання.

         Методист з бібліотечних фондів міськво Наталя Василівна Верішко ознайомила присутніх з новими можливостями  щодо популяризації  книги та читання.


         Як,  використовуючи сильні сторони візуальної культури і «кліпове мислення» сучасних дітей, можна зацікавити їх традиційною книгою, знають спеціалісти міської бібліотеки для дітей, і вже давно рекламують книжки за допомогою буктрейлерів.
Провідний  бібліотекар відділу обслуговування учнів 5-9 класів Світлана Вікторіна Гайдай, розповіла колегам деякі тонкощі створення візуальної  реклами книжки.

Оскільки головною метою даного майстер-класу було отримання досвіду створення буктрейлерів, як засобу сприяння  розвитку пізнавального інтересу учнів, читачів шкільних бібліотек, бібліотекар познайомила колег з поняттям буктрейлер, проаналізувала приклади готових буктрейлерів та можливості веб-сервісів, які можна використовувати для їх  створення.
 Крім того, кожен присутній на майстер-класі мав змогу навчитися створювати та монтувати буктрейлер.



         Головна  задача бібліотекара -  пробуджувати інтерес до Книги і любов до читання, так чому б це не робити  з використанням сучасних інформаційних технологій?!!

                          




Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...