неділю, 16 травня 2021 р.

 

                           Ти всіх святих святіша, ненько!

                                                                       Дитя і мати – таїна одвічна!

                                                                       Саме життя – як Небо і Земля!

                                                                       І доброта, й краса, і радість вічна,

                                                                      Тривога й щастя – Матір і Дитя!                      

 Все у житті починається з мами, її теплої і ніжної усмішки, її ласки і безмежної любові, все це дуже потрібне дітям. День Матері відзначається у травні, коли природа одягає землю у пишне зелене вбрання.

       16 травня на абонементі старшого відділу міської бібліотеки для дітей та юнацтва відбулося  чергове засідання клубу для допитливих читачів «Читацький кемпінг для Всезнайок»: бібліотечний вечір – присвята «Ти всіх святих святіша, ненько!». Діти зібралися біля тематичної підбірки літератури про маму «На фамільному гербі карбуєм вічне – мати!». На початку засідання бібліотекар Ольга Носенко розповіла дітям про історію свята Матері, а  «всезнайчики» розповіли про своїх матерів. Діти порівнювали Маму з квітами, підбирали ніжні слова, щоб висловити свою любов до мами, та з великим задоволенням читали чутливі вірші, які підготували вдома. Також всі разом згадали прислівя, приказки та легенди про маму. Обговорили під час зустрічі наскільки важлива мама в кожній долі, що мама подарувала життя, піклується, оберігає, захищає, завжди допомагає усе наше життя.

      Також згадали таких видатних українських жінок, як Леся Українка – видатна поетеса України. Катерина Білокур – талановита українська художниця, яка не знала ні шкіл, ні академії, самотужки навчилася малювати. Ніна Матвієнко – відома співачка України. Її пісні, як діти, народжуються від великої любові.

     Наприкінці зустрічі діти залюбки прийняли участь у вікторині та відповіли майже на всі запитання.

     Людство існує тільки тому, що існує материнська любов. Немає нічого святішого і безкорисливішого, ніж любов матері.

(Захід відбувся з дотриманням карантинних обмежень)

Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...