вівторок, 20 серпня 2019 р.


Мультитек@ в дитячій бібліотеці:

Арт –година: «Кольори рідного прапора»
Прапор нашої країни
Має колір
Жовто-синій.
І повинен кожен знати,
Як два кольори єднати.
Синє небо – верхня смуга,
Жовте поле – смуга друга.
Не забудь ніде й ніколи:
Україна – небо й поле.
А іще запам’ятай:
Україна – мирний край!
(Чубач Г)

23 серпня 2006 року, український народ, усі ми, вперше святкували День Державного прапора України. Тобто ми стали свідками зародження ще однієї, дуже важливої для політичного та національного єднання нашого народу державної традиції.
 Державний прапор – одна з офіційних емблем держави, яка символізує її суверенітет.  Поєднання кольорів  синього і жовтого може трактуватися по – різному. Це кольори сонця, верховного божества наших предків, та води – основних життєдайних сил і символів української міфології.
   Це і чисте , мирне  безхмарне небо, що простягнулося над жовтим кольором хлібного лану – символом мирної праці і достатку. 
  Це золотий вогонь свічок на вінках, що пливуть синіми водами рік на свято Івана Купала, фрески Софійського та Михайлівського соборів у Києві. 
  Сьогодні діти, які відвідали бібліотеку і відобразили в своїх малюнках кольори державного прапора. Під пісню Н. Бучинської «Моя Україна» наші читачі розфарбували  у жовто-блакитні кольори малюнки з українськими символами.  Всі дуже старались.










 А у перерві ми не забули і за мультфільм. «Історії кришталевої кульки» сподобались навіть  бабусі,яка привела на захід своїх онуків.
У другому турі арт - години діти створювали веселку за допомогою фантазії,теплого сонця і кольорової крейди. Було весело і цікаво. Дитячі малюнки ще довго  будуть звеселяти дорослих перехожих даруючи їм можливість пригадати  своє дитинство.











Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...