середу, 11 квітня 2018 р.


  Відео - краєзнавча прогулянка: «Знайома і незнайома Асканія - Нова»

Біосферний заповідник Асканія Нова – це унікальний куточок степу, якого досі не торкалась рука людини. Це не лише одне з семи чудес України, але і найстаріша степова цілина у світі. Повна ізоляція від сільськогосподарської, промислової та будівельної діяльності посприяла збереженню первозданної природи,  що залишається такою ж, як і сотні років тому.



 На відео-краєзнавчу прогулянку до молодшого відділу  10 квітня і 11 квітня завітали учні  3-В та 3-А класів гімназії. Діти за допомогою електронної презентації  познайомились з історією цього унікального заповідника і родиною Фальц - Фейнів.

  Асканія Нова справедливо отримала неофіційну назву «рукотворного оазису», оскільки існування та розвиток дендрологічного парку посеред степу можливо лише завдяки спеціальній системі штучного зрошення артезіанськими водами, якими багаті ці землі.
Асканія Нова – заповідник, що вражає не лише своїми масштабами та кількістю представників тваринного світу, а й тим, що всі його мешканці неймовірним чином уживаються разом та співіснують в повній гармонії один з одним.
  Разом з бібліотекарями  учні відвідали тваринні стежки і побачили африканських ватусі, американських бізонів, зебру,степового оленя і багатьох інших мешканців заповідника.



Тварини в Асканії Нова представляють великий науковий та господарський інтерес. Багато видів уже винищені у всьому світі, тому заповідник Асканія Нова нерідко відправляє своїх мешканців у зоопарки планети для збереження видів та їх розмноження.


 А на десерт була вікторина із загадками про Асканію-Нова. Де  тільки уважні слухачі змогли отримати таку бажанну перемогу.











Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...