середу, 10 січня 2018 р.

Родинний вікенд


Родинний вікенд: «Читаюча родина + успішна дитина = успішна країна»
(зустріч з батьками дітей – переможців конкурсів 2017 року)

О9 січня міська бібліотека для дітей радо вітала у себе дітей-переможців конкурсів та проектів 2017 року, які завітали на родинний вікенд разом із батьками. Розпочалася зустріч із екскурсії по бібліотеці, яку провела завідуюча Карпенко В.І.  Валентина Іванівна розповіла про послуги, які бібліотека надає дітям та керівникам дитячого читання, звернула увагу на тематичні стелажі «Для вас, керівники дитячого читання» та на щойно оформлені книжкові виставки-портрети до 100-річчя з дня народження  В. Сухомлинського (у читальній залі молодшого відділу) та Олеся Гончара «Землі Таврійської син»  у секторі абонементу старшого відділу. Про нові надходження книжок гостей проінформувала провідний бібліотекар  Ярцева О.Л.


Надалі зустріч продовжилася у читальній залі для учнів 5-9 класів.  Карпенко В.І.  представила гостям інформ-реліз про ювілейний для бібліотеки 2017 рік, наголосивши на тому, що  бібліотечний фонд поповнився новими книжками та періодичними виданнями та на покращення матеріально-технічної бази.




Наступною в програмі святкового вікенду стала презентація та розповідь про конкурси, проекти та акції, в яких бібліотека бере участь та про переможців, яких вона радо вітає у своїх стінах. Провела презентацію та представила переможців – дітей старшого  віку бібліотекар Жаданова Н.В.  Молодших читачів-переможців представляла  Ярцева О.Л.


Ми запитали дітей про враження від участі у конкурсах.  Кратюк Анастасія - переможець II  етапу обласного інтелектуального турніру «Ігри патріотів Херсонщини» висловила щиру подяку своїм батькам, які привили їй любов до книги ще з дитинства, зібравши в домі гарну бібліотеку. Сапронова Катерина - переможець відкритого літературного  конкурсу "Я зміг", учасник команди-переможниці  обласного інноваційного проекту Профіквест: «В долонях степу і Дніпра», волонтер МБ для дітей  розповіла, що, дякуючи участі у профіквесті, краще пізнала своє місто та про долі видатних людей, причетних до його історії. Враженнями про конкурс поділилася Бесєдіна Анастасія – переможець відкритого літературного  конкурсу "Я зміг", волонтер МБ для дітей.


До участі у конкурсі «Найкращий читач» вже готується  Єремизіна Євгенія - переможниця  II етапу конкурсу на звання найкращого читача міста Нова Каховка  «Велика книга читацьких рекордів», учасниця Святкового фіналу обласного конкурсу на звання найкращого читача України 2017 року «Велика книга читацьких рекордів Херсонщини». А Плясецька Катерина -  переможниця  II етапу конкурсу на звання найкращого читача міста Нова Каховка  «Велика книга читацьких рекордів», учасниця та переможниця Святкового фіналу обласного конкурсу на звання найкращого читача України 2017 року «Велика книга читацьких рекордів Херсонщини», яка за здобуття 1-го місця у Херсоні була нагороджена поїздкою до міста Львів, виявила бажання стати учасницею волонтерської бригади .
Тож, розповівши про наші спільні здобутки та, запросивши дітей до участі у нових бібліотечних починаннях, ми звернулися до батьків. Завідуюча бібліотеки Карпенко В.І. вручила кожному із присутніх батьків подяку від адміністрації Новокаховської ЦБС та колективу міської бібліотеки для дітей зі словами вдячності за справжнє партнерство та побажаннями  миру, достатку, благополуччя, взаєморозуміння та взаємоповаги. Дизайн подяк  для батьків створили працівники бібліотеки, а надруковані вони були на кольоровому принтері, який на день Святого Миколая подарував бібліотеці громадський діяч, давній друг бібліотеки та головний її партнер у проведенні волонтерської акції «Мрій! Читай! Досягай!» Олександр Миколайович Сидоренко.


На завершення зустрічі ми запропонували усім гостям знову поринути в атмосферу новорічних та різдвяних свят, ставши учасниками «зимових імпровізацій», розгадування дитячих новорічних «перл» у грі «Устами младенца». Усі разом ми подивилися відео та послухали «Щедрик», а потім «колядували» вже наші гості. Маленька Маргарита Басова  - володар «Золотого квитка читача» за результатами обласної програми  літніх читань, показала нам свій варіант «Щедрика», а Катя Плясецька порадувала гостей щирою українською піснею.



Закінчилися наші розваги нагородженням кращих сімей – учасників гри.



Ось таким цікавим, веселим та щирим був наш родинний вікенд. Кожен із присутніх батьків своїм прикладом підтверджує, що дитині вдається досягти успіхів, коли в досягненні мети єдині батьки, діти й бібліотека.  Тож, міська бібліотека для дітей сподівається на подальшу співпрацю та підтримку з боку батьків, діти яких вже є переможцями та шукає нових переможців.




Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...