вівторок, 24 травня 2016 р.


Про землі фінікійської царівни.
24 травня до читальної зали для учнів 5-9 класів завітали учні 3(7)-А класу, щоб здійснити віртуальний вояж до «земель фінікійської царівни» - до Європи.



На політичній мапі сучасної Європи – 50 незалежних країн, та є серед них вісім незвичайних, які називають «держави-гномики». Ось до них  і «подорожували» наші читачі разом із бібліотекарем Жадановою Н.В. Вперше дізнавалися наші юні гості, що назва держави-анклаву Ватикан переводиться як  «місце гадань» чи «пагорб передбачень», що собор Святого Петра будували понад 100 років і під головним його куполом «заховане» можливе місце упокоєння Святого апостола Петра, а у підвалах собору  знайшли свій останній спочинок 148 римських Пап. Разом ми «побували» у маленькій державі Монако і дізналися, що складається вона всього із трьох міст, а у такому ж карликовому Сан-Марино  державний устрій не змінюється вже на протязі 16 століть. «Заглянули» ми  у найменшу німецькомовну країну, яка ніколи не граничила із Німеччиною – Ліхтенштейн. Якщо у вас назбирається 70 000 дол., то ви зможете зняти собі цю країну на добу у власність та привезти із собою аж 150 гостей. Країна ж із найвищим рівнем життя серед країн-гномиків – це Люксембург. Тут знаходяться найважливіші центри впливу ЄС, а місто Люксембург включений у список всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Тож, найголовніший висновок, який дав нам наш «віртуальний вояж», - головне не розмір, а  вміння правильно користуватися тими кілометрами, що маєте.


Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...