пʼятницю, 14 березня 2014 р.

   12 березня 2014 року відбувся 2-й міський етап Всеукраїнського конкурсу дитячого читання на звання 
                        «Найкращий читач міста – 2014 року».
Активну участь у ньому взяли 14 учнів 6,7,8 класів – читачі бібліотек Новокаховської ЦБС.
 Діти продемонстрували свої знання з літератури, показали розуміння тексту, креативність. Крім своїх читацьких щоденників та анкет діти принесли малюнки улюблених літературних героїв.



А читачка МБ №2 Геращенко Катерина, учениця 6-Б класу ЗОШ №10 методом попємаше виготовила голову професора Доуеля за книгою О.Бєляєва «Голова професора Доуеля». 


 Кожен з учасників дізнався про читацькі інтереси своїх ровесників.
  І ось до бібліотеки завітав головний партнер конкурсу депутат Херсонської обласної ради Олександр Миколайович Сидоренко, який сприяє заохоченню дітей до читання в електронному і паперовому форматі. Тільки за допомогою читання  можна пізнати світ і стати досвідченою особистістю. В рік святкування 200-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка, багатогранної людини: письменника, художника – символа українського народу.


  О.М. Сидоренко привітав переможців 1-го етапу конкурсу, які отримали звання «Найкращий читач бібліотеки» і кожному подарував книжку Шевченко Т.Г. «Кобзар» - ілюстроване подарункове видання. Щоб діти знали поетичний спадок Шевченка – це чисте джерело, що живить цілі покоління.


  Заступник директора по роботі з дітьми, Карпенко В.І. вручила дипломи учням, удостоєним звання «Кращий читач бібліотеки». Після урочистостей конкурсанти розпочали змагання за почесне звання «Найкращий читач міста – 2014року». Діти активно прийняли участь у літературній вікторині.


   Старання дітей і ерудицію оцінили члени журі за 12-бальною шкалою.

     Звання «Найкращий читач міста – 2014 року» отримали:

·                   Дворяшина Ганна, учениця ІV (8)-Б класу гімназії



·                   Зальвовська Вікторія, учениця ІІІ (7)-А класу        
        гімназії


·                   Шаміна Єлизавета, учениця 6 класу НВК №2


  Вони продовжать боротьбу в 3-му обласному етапі конкурсу, який відбудеться 20 березня в місті Херсоні. Після перемоги в 3-му етапі ви отримаєте звання «Найкращий читач України – 2014» і поїдете до м. Львів на літературно-пригодницький фестиваль «Книгоманія».
   Читайте і перемагайте!

   Бажаємо успіхів!

Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...