четвер, 21 лютого 2019 р.

Прєм’єра книги Зірки Мензатюк: «Чарівні слова».


Рідна мова – це мова, що першою засвоюється дитиною і залишається зрозумілою на все життя. Рідною прийнято вважати мову нації, мову предків, яка пов’язує людину з її народом, з попередніми поколіннями, їхніми духовними надбаннями.
Мова є душею нації, у її глибинах народилося багато з того, чим може гордитися наш народ. Як море починається з річки, так українське слово – з писемності і української книги.


До міської бібліотеки для дітей завітали першокласники 1-В та 1-Б класів гімназії, щоб познайомитись з чудовими казками Зірки Мензатюк про українську мову.



Як тихо було у нас у залі коли бібліотекар читала у голос казку про м’який знак, рисову кашу і пригоди хлопчика Василька. Діти так переживали,  підказували головному герою, що потрібно зробити, щоб не потрапити до рисі у пазурі. Далі ми погрались зі словами. Розгадали ребуси і загадки. Наші маленькі читачі зрозуміли, що рідну мову потрібно берегти і любити. І  тоді можна відкрити нові горизонти у своєму житті.


Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...