неділю, 17 лютого 2019 р.

Літературний калейдоскоп


Весь вечір тільки про любов
Найбільше щастя в житті – це впевненість у тому, що тебе кохають…
Віктор Гюго
17 лютого у «Читацькому кемпінгу для Всезнайок» говорили про любов у літературному калейдоскопі «Весь вечір тільки для любов…»


Бібліотекар Ольга Носенко розповіла своїм гостям про історію виникнення свята дня усіх закоханих. Діти дізналися красиву легенду про священика Валентина та його кохання до дівчини на імя Джулія. «Побували» гуртківці у різних країнах світу та дізналися традиції святкування дня Валентина, прочитали любовне послання герцога Чарльза Орлеанського, яке зберігається у Лондонському музеї та вважається першою «валентинкою».  Любов не знає ні часу, ні простору, живе і буди жити доки існує життя на Землі. Про таку любов складають вірші, пишуть пісні та музику, створюють художні витвори мистецтва. Про тему любові у поезії говорили надалі вже діти. На абонементі лунали вірші Олександра Пушкіна, які читала Анастасія Третьякова у листі Тетяни до Онєгіна; поезію Анни Ахматової читали сестри Басови; вірш Е.Асадова «Сатана» прочитала Аня Федорко, а любовну лірику А. Дементьєва представив єдиний сьогодні хлопчик – Максим Гелеверя.





Крім цієї поезії, лунала любовна лірика В. Сосюри та разом діти прочитали вірш К. Симонова «Жди меня».  Бібліотекар оформила тематичну книжкову поличку « Любов жила, живе і вічно буде жити», книжки із якої взяли почитати учасники «любовного» засідання кемпінгу.




Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...