середу, 13 лютого 2019 р.

Романтична вечірка


  Цей чарівний Валентинів день
Вже завтра чекаємо день, який повністю належить коханню. Це найромантичніший день у році, який овіяний легендами, подихом романтики, кохання та ніжності. Кохання не боїться холоду, воно розквітає будь-якої пори року, а тому заслуговує на свій особливий день. Цей день – 14 лютого, день усіх закоханих, день Святого Валентина.

13 лютого до читальної зали старшого відділу на романтичну вечірку «Цей чарівний Валентинів день» завітали п’ятикласники, учні 5-А класу гімназії, щоб  помандрувати країною любові, поблукати вулицями великого кохання, почути різні love story багатьох країн світу та просто розважитися.

«Занурилися» ми разом у легенду про історію свята, побували у різних країнах світу, щоб вибрати собі на майбутнє країну для освідчення у коханні. У Саудівську Аравію, де свято закоханих під забороною, їхати ніхто не захотів, а от в італійську Верону – із задоволенням!  Сподобалась усім і італійська піца у формі серця. Як краще освідчитися та що подарувати у майбутньому – про це ми слухали також. Та, виявляється, що із днем 14 лютого пов’язана ще одна легенда, яка розповідає про те, що саме цього дня птахи шукають собі пару. У Давньому Римі цей день називали ще «Пташиним весіллям». 


Отут ми і розпочали наші розваги. Спочатку спробували знайти свою  пару – Валентину і Валентина, правильно назвавши відомі пари літературних героїв.  Тоді ми «знайомились» та шукали правильні відповіді на питання щодо етику у стосунках.



Пари шукали в цей день і роз’єднані серця, які потрібно було поєднати. Діти впорались із завданням чудово.



Та потім потрібно було нашим парам 
пройти «дружньою» ходою до великого серця,  міцно тримаючи символ дня закоханих – червоне серце кохання.



Усі впорались із завданням, бо ж те сердечко кожен «Валентин» дарував своїй «Валентині».



В день Святого Валентина слова «Я тебе кохаю» лунають різними мовами світу. Ми спробували написати ці слова на 14 мовах.




А потім у залі лунали слова кохання німецькою, азербайджанською, китайською, польською, грузинською, болгарською, французькою та ще іншими мовами. Найбільш романтичною діти назвали французьку, італійську та українську мову кохання.
Усі ж свої «шпигунські» валентинки, підписані мовами світу, діти склали у «чарівну» скриньку, щоб відкрити її завтра, у день усіх закоханих.


З прийдешнім святом вітає усіх і міська бібліотека для дітей!



Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...