середу, 19 квітня 2017 р.


Пастки для юних
Саме  ці слова стали темою для зустрічі із дев’ятикласниками, учнями V(9)-Б класу гімназії, яка відбулася ранком 19-го квітня в читальній залі для дітей старшого віку міської бібліотеки для дітей. Трохи більше ніж за місяць,  більшість із наших юних гостей вирушить у доросле життя, покинувши стіни рідної гімназії. Що чекає їх там – за порогом, де є доросле життя та безліч спокус? Ми спробували розповісти їм про деякі із тих спокус, які можуть привести до фатальних наслідків. Говорили про куріння, алкоголізм, наркоманію та СНІД. У людській свідомості краще закарбовуються справжні життєві історії, а тому ми не прагнули прочитати ще одну лекцію, а на прикладі життя відомих людей показували до чого призводить бажання «спробувати разочок». До зустрічі оформили міні-інформаційний куточок «Чим шкідливі для здоров’я?», читали твори Сергія Єсеніна та Роберта Бернса, слухали пісні у виконанні Фредді Мерк’юрі та Володимира Висоцького, були «в гостях» у мультику «Ну, постривай» та про пригоди дівчинки Аліси, у фільмі про трьох мушкетерів та Тарзана. Слухаючи про історії із життя відомих та знаменитих, розбиралися ми  чим СНІД відрізняється від ВІЛ, , чим згубні алкоголь та наркотики, який вплив має куріння на організм людини та як за це карали у давні часи.


Закінчилася наша зустріч невеликим тестуванням та загальним переглядом відео Фонду АнтиСНІД.



Все, що нам заважає – це упередженість.Все, що позбавляє від упередженості – це факти. Саме фактами ми хотіли спонукати нашу молодь вибрати у майбутньому правильний шлях у житті. 


Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...