середу, 5 квітня 2017 р.

                             Бібліо - глобус: «Африка»
      З ранку у дитячому відділі був аншлаг. Учні 4-Б класу гімназії мандрували по Африці і роздивлялись  різноманіття «чорного континенту». Його прийнято вважати самим таємничим і загадковим.  Надзвичайна природа і тваринний світ Африки просто  знахідка для туристів з різних куточків нашої планети.
   Діти познайомились з плем’ям Мурсі . Добре,що знайомство було віртуальним, тому що туристів вони зустрічають тільки зі зброєю, або бойовими палицями. Потім ми відвідали найменших людей планети - пігмеїв. Четверокласники були дуже здивовані і засмучені  тим, що багато дітей з африканського континенту не вміють читати і писати. Що вони не ходять до школи  і важко працюють, щоб допомогти родині.
   А потім ми побували в африканській савані з акаціями і баобабами. Побачили слонів, жирафів, зебру. Спробували побігати наввипередки зі страусом. І побували на полюванні разом з левами і гепардами. Повертатися додому не хотілось, але шкільний дзвоник покликав до наступного уроку. Бібліотекарі  запропонували дітям відвідати бібліотеку після занять чи у неділю, щоб продовжити нашу мандрівку.


           Бесіда-обговорення: «Птахи, що живуть поруч»
   Поки учні 4-Б насолоджувались красою Африки, учні 4-А підводили підсумки екологічної акції «Світ пернатих чекає підтримки дітей».  Яка розпочалась у січні місяці цього року. Саме учні 4-А виявились найактивнішими учасниками цієї акції. Вони робили годівнички  для птахів і підгодовували пернатих друзів цілу зиму. Багато хто прочитав книжку Ігоря Землянських  «Наші птахи». І іншу художню літературу про красу пташиного світу. Акція принесла користь не тільки пташкам, які не залишились голодними  в суворі зимові дні, а і дітям, які розширили свій кругозір по цій цікавій темі.





Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...