понеділок, 25 квітня 2016 р.

                            Урок з народознавства
           «Так натхненно дзвонять Великодні дзвони!»

      Україна – країна смутку і краси, радості й печалі, розкішний вінок з рути і
барвінку, над яким світять яскраві зорі, це історія мужнього народу, що віками боровся за волю, за щастя. Історію свого народу можна пізнати, вивчаючи його звичаї, ті прикмети, по яких розпізнається народ. 
    В усіх народів світу існує повір’я, що той, хто забув звичаї своїх батьків, карається людьми і Богом. Він блукає по світу, як блудний син і ніде не може знайти собі притулку, бо він загублений для свого народу.
     Отож сьогодні разом з 1-В класом гімназії,  за бажанням вчителя, бібліотекарі провели  урок з народознавства, де ми вивчали народні традиції, пов’язані з найулюбленішим весняним святом усіх християн – Великоднем або Святом Пасхи, днем Воскресіння Ісуса Христа.


     А розпочали ми з весняного дерева прикрашеного пасхальними прикрасами , які були зроблені гуртківцями «Умілих рук» в Вербну неділю. Першокласники були в захваті.


     Наша електронна презентація розповіла дітям про писанки, дряпанки, крашанки, мальованки.
    

      Познайомила  зі світом  унікальних витворів Карла Фаберже. Ми відвідали пам’ятник писанці у Канаді  і музей у Коломиї. Познайомились з Страсним тижнем по дням і зіграли   в народознавчу гру «Катання крашанок»,



 а допомогли нам в цьому картини відомих художників 19 століття.







Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...