понеділок, 11 квітня 2016 р.

             Міська бібліотека для дітей Новокаховської ЦБС
                Зверніть увагу! Нова література.

     Ці книги стануть в пригоді вихователям і музичним керівникам дитячих садків, загальноосвітніх шкіл, а також батькам, які хочуть  виховувати своїх дітей в українських традиціях.

    Брати Капранови. Веселих свят!/брати Капранови; худож. О.Костенко; О. Льовина та ін..-К.: Гамазін, 2014.-104 с.: іл.


Свято - це не тільки і не скільки застілля, скільки вміння створити святковий настрій та провести незабутній день разом з родиною та друзями. У книзі ви знайдете все про головні українські свята - історію, традиції, прикмети, ритуали, а ще пісні з нотами, святкові страви із рецептами, ремесло зі схемами та багато іншої корисної інформації.

  


    Недін, Лариса Миколаївна.  Передчуття свята: казки та оповідки, вірші і пісні/Л.Недін ; передм. Й.Фиштика; іл. С.Грамм; О. Гордійчук; муз. тексти Л. Левченко. - К.: Криниця, 2015. -160с.: іл.

Цей збірник об’єднує кращі прозові, поетичні і пісенні  твори Лариси Недін, призначені для дітей дошкільного і молодшого шкільного віку. Вони мов краплинки роси, виграють дивовижними барвами, торкаючись найсокровеннішого - трепетної дитячої душі. У збірці є твори про високу духовність і близьких  до рідної природи…  До поезій, що стали піснями, подано ноти: мелодії та акомпанемент композитора Людмили Левченко.
   


   Поклад Наталка.  На  веселій вулиці: вірші для дітей дошк. та мол. шк. віку/Н. Поклад; іл. Я. Кернер-Вернер.- К.: АВІАЗ. -2014. - 40 с.

  В цій яскраво ілюстрованій книзі ви знайдете віршик на свято і просто щоб почитати з дитиною сучасні твори про Україну, вишиванку, родину і багато іншого.

  








  Співуча веселка для дітей: Українські народні пісні з нотами/Упоряд. і передм. М. Жмурій; іл. В. Сахацької. – К.: Криниця, 2015. -160 с.: іл.

У збірник увійшли найбільш популярні українські народні пісні для дітей дошкільного і молодшого шкільного віку. Кожен розділ упорядник супроводжує передмовами, що розкривають особливості пісень певного жанру, вміщує вірші і скоромовки.
святкувати українські свята по-сучасному і водночас так, як це робили наші дідусі та бабусі.
Всі ці книжки можна прочитати у міській бібліотеці для дітей. Звертайтеся у відділ для дошкільників і учнів 1-4 класів.


Наша адреса:                                               вул. М. Букіна, 36

Наш телефон:                                               (05549)   7-18-88  

Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...