пʼятницю, 22 квітня 2016 р.

Будь патріотом -
читай українське!!!


Дорогі друзі, завітайте на абонемент для учнів 5-9 класів, тут на вас чекають книжкові новинки кращих українських письменників сучасності.

Дзвінка Матіяш  опікується дітками з особливими потребами, відвідує дітлахів на Сході, любить подорожувати  і пише дуже світлі і медитативні книги, у кожній з яких сконцентровано так багато людяності й тепла. Тож, повість письменниці «Марта з вулиці Святого Миколая»  -  історія дорослішання дівчинки, яка мріє стати художницею, становлення її як особистості. Це оповідь про життя її рідних і друзів, про творчість і натхнення, живопис і музику, любов і втрату. І про народження нового життя…


Марина Павленко — переможець і лауреат літературних конкурсів, а ще дуже талановита письменниця. Пропонуємо ознайомитися з новою книжкою «Русалонька із 7-В + Дуже морська історія» — це твір про сучасних українських підлітків, про дорослішання, про пошуки власного «Я», про ставлення до рідної мови й до України, про родинні й товариські стосунки і, звичайно ж, — про перше кохання.  Повість дуже мила, тримає в тонусі, змушує переживати й тримати кулачки за нетямущу Софійку, збагачує знаннями. У книжці багато йдеться про те, як важливо оберігати природу, збирати сміття, не доводити до пожеж, не бруднити води й не заважати своїм існуванням тим, хто живе на цій землі давніше, ніж ми.
До речі, книга входить до списку літератури для додаткового читання.


«Таємне Товариство боягузів» — пригодницька повість сучасної української письменниці Лесі Ворониної. У ній, як і в наших улюблених казках, добро перемагає зло. Але цікаво те, що герої-переможці в ній не відважні богатирі й мужні воїни, а, як не дивно, боягузи. Головною думкою твору є те, що якщо людина, яка змогла здолала свій страх, може перемогти наймогутніших ворогів. А для цього треба змінитися самому: пройти небезпечні випробування, навчитися миттєво приймати рішення, від яких залежить доля людства, не боятися складних ситуацій. А ще знати, що  рідні люди не залишать ніколи тебе у біді, що потрібно знати своє коріння і й любити своїх рідних.



"Тваринам, що загубились і людям, що заблукали" присвятив свою найкращу нову книгу «Риб’ячі діти» Євген Положій - відомий український письменник, автор багатьох прозових творів,  громадський діяч, головний редактор сумської газети "Панорама".
Роман «Риб’ячі діти» відзначений «Коронацією слова-2014» в номінації «Вибір видавців». Вперше він був презентований на Львівському форумі книговидавців.  Це щемлива розповідь  про людей  і бродячих тварин, яких знищує комунальне підприємство за кошти городян, а зокрема, білу бродячу собаку, яка має безліч імен і одне бажання — врятувати своїх цуценят.


Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...