середу, 24 лютого 2021 р.

 

Бібліовізит: про книжки, які знають усе.

Бібліотекарі знають, що у кожному бібліотечному фонді є особливі книжки, книжки, які знають УСЕ. І називаються вони: довідники, словники, енциклопедії. 24 лютого бібліотекарі відділу обслуговування  читачів-учнів 5-9 класів  відвідали з бібліовізитом гімназію Новокаховської міської ради, щоб показати та розказати  учням 6-В класу усе про літературу довідкову.

                                                                                                                                                                         Ось ви, наприклад, знаєте, що слово « енциклопедія» у перекладі значить «коло знань», що словник – це  книга, де увесь Всесвіт стоїть в алфавітному порядку і який є «спритним перекладачем» для вас!  Найкращий і найповніший  російсько-укаїнський словник було видано в 1907-1909 р.р. і містив він 68 тисяч слів. Це – словник Бориса Грінченка. Потішило те, що діти знають, що воно таке – довідкова література. Бібліотекарі принесли з собою деякі з «найрозумніших» книжок бо ж усі принести неможливо! Разом ми шукали  значення слів та фразеологізмів, «досліджували» географію, пізнали історію давнього Херсону,  дещо із життя птахів та тварин, відкрили для себе улюблені ігри у давньому Єгипті та знаємо тепер чи складно було первісним людям  « уполювати бізона».



Чекаємо малечу у бібліотеці, бо ж «розумним ніхто не вродився, а навчився». А хто навчить краще, ніж книжка?



 

Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...