вівторок, 23 лютого 2021 р.

 

НЛО (нові літературні обєкти) – круті книжки!

Міська бібліотека для дітей та юнацтва запрошує всіх  до товариства крутих. Не тих «крутих», що хизуються тим, чого не досягли самі, а справжніх КРУТИХ! Ніхто ж не буде сперечатися, що Ілон Маск, Джеймс Кемерон, Святослав Вакарчук – круті?! Що, так само круті Архімед, Томас Едісон чи Льюїс Керрол (Чарльз Доджсон)? А чи знаєте ви, що перші круті навчалися на фізичних факультетах і мали би стати фізиками? А  другі були геніями математики?  Тоді завітайте до  відділу обслуговування читачів-учнів 5-9 класів, щоб познайомитися із серією книг «Круті знання для пізнання». Це книги, отримані нашою бібліотекою за  програмою «Українська книга»: «Крута математика», «Крута фізика» та «Крута архітектура».

Це ж круто дізнатися, що символи + і уперше були використані ще в 1514 , а символ =  в 1557 році. Такі знання ( і не тільки) дасть книга «Крута математика».  А, якщо ви хочете отримати більше адреналіну, катаючись на американських гірках, тоді сідайте на задні місця. Чому? Розповість книга «Крута фізика». А книга «Крута архітектура», можливо, допоможе вам обрати професію архітектора, бо розповідає про такі дивовижі, в які повірити складно. Наприклад, відомо, що близько 70 року н.е. давньоримський імператор Веспасіан звелів збудувати у Римі найбільший у світі амфітеатр, де мали проводитися гладіаторські бої. Ми тепер знаємо цю споруду під назвою Колізей. Крутий, виявляється був цей Веспасіан! Бо ж вислів «гроші не пахнуть» та ідея платних туалетів належать також йому. Отакі маємо круті книжки  про круті речі. Запрошуємо до бібліотеки на круті побачення!

Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...