середу, 14 листопада 2018 р.


Бібліографічна гра: «У кожного імені своя загадка є».

  Чи задумувалися ви коли-небудь, що означає ваше ім’я і яка його історія? Чи завжди імена були ті ж самі, що й зараз, чи, може, наші предки мали зовсім інші? Щоб відповісти на ці питання,біблотекарі  відділу дошкільників та учнів 1-4 класів запросили дітей  1-Г та 1-В класів школи -гімназії  прийняти участь у бібліографічній грі «У кожного імені своя загадка є»
Серед найперших слів, в яких виникла життєва потреба, мабуть, були й людські імена. У нас, людей XXI століття, ці давні імена ви­кликають посмішку і здивування. Діти посміялись з імен Поганка,Горе,Кобиляча Голова. Пригадали імена своєї рідні. За допомогою чарівних окулярів  навчились називати своїх однокласників пестливими іменами. А от хлопчик на ім’я Білял здивував всіх  коли пригадав незвичайні тюркські імена  свого багатодітного роду.
  Наші гості  були вражені тим,що коли вони підростуть,їх будуть звати  з додаванням прізвища по-батькові. Не всі зразу змогли вимовити своє доросле ім’я. А на десерт бібліотекарі виклали електронну презентацію з цікавими ребусами і загадками пов’язаними з іменами.









Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...