четвер, 15 листопада 2018 р.


 Бібліотрансформер «У країні фантазерів та винахідників»


Є книги про дітей і для дітей. Ці жанри схожі, але є істотна різниця: книги про дітей можуть бути досить цікавими, але все написано без розуміння сутності дитини. Інша справа — книги для дітей. Герої на їх сторінках — живі і справжні. Саме таким критеріям відповідають твори Миколи Миколайовича Носова.
  Його книги виховали не одне покоління хлопчиків і дівчаток. Напевно, майже кожен знайомий з героями Носова: паливодами, непосидами, фантазерами, які завжди потрапляють у смішні й найнеймовірніші ситуації. А казковий Незнайко і його друзі-коротунчики із Квіткового міста стали улюбленими героями в усьому світі. Адже оповідання й повісті М. Носова не лише перекладалися майже 100 іноземними мовами. За їх сюжетами створено багато мультиплікаційних і художніх фільмів. Один з них, а саме мультфільм «Незнайко на Місяці», у 1997 р. завоював Гран-прі на престижному кінофестивалі в Каннах.

14 і 15 листопада на знайомство  з творчістю відомого  письменника завітали учні 3-В та 3-Б класів гімназії. На канікулах учні отримали завдання прочитати оповідання: «Фантазери», «Огірки», «Живий капелюх» та інші. Це допомогло їм правильно відповісти на запитання нашої бліц-вікторини. Школярі перегорнули разом з бібліотекарем  сторінки електронної презентації з життя М.Носова, поскладали пазли



 і перетворились у маленьких мрійників і фантазерів. Дівчинка  з 3-В мріє посадити великий світовий сад, а от фантазії хлопчаків пов’язані з космічними просторами. А закінчилась наша зустріч веселим конкурсом взятим з оповідання «Живий капелюх». Картоплю потрібно було закинути у  стареньку кепку.








Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...