четвер, 5 квітня 2018 р.


Літературний вітраж: «Секрети української писанки»

                   Із Великóднім святом вас!
                   З Великим Днем вітаєм щиро!
                   Наснаги зичемо вам всякчас,
                   І радості, й любові, й миру!

 Щовесни люди раділи, що день збільшувався, ставав великим. Вірили, що взимку земля помирає, а навесні воскресає. Великдень – це свято воскресіння життя.  У традиції українського Великодня разом з бібліотекарями молодшого відділу поринули учні 3-Б; 3-В; 4-Б;1-В; 2-Б класів гімназії.

     Яйце – це символ життя, символ оновлення світу. Кожен орнамент і знак на писанці є своєрідним символом. Їх більше ста! Символіка писанки близька до символіки вишиванки, оздоблення обрядового хліба і гончарних виробів, а своїм корінням сягає прадавнини. Деякі символи (кривулька, безкінечник) були ще на глиняних глеках часів Трипілля. Писанка – це писане вітання, лист, послання, жива листівка по-сучасному. Одним знаком можна   багато сказати і побажати. 
  Після перегляду електронної презентації «Секрети української писанки», третьокласники і четверокласники самі зробили нам писанки, якими ми прикрасили Великоднє  бібліотечне дерево.   Писанкові візерунки Херсонщини з символом морських хвиль прикрасили наше дерево. 








А першокласники і другокласники зіграли у народну  гру з використанням кульок (замість писанок). 




Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...