середу, 4 квітня 2018 р.

Етно-майстерка



Писанкове Диво!!!

Сьогодні, 4 квітня, Великодні писанки, як неминучий  атрибут весняних свят писали та розмальовували учні І(5)-А класу гімназії у стінах міської бібліотеки для дітей.




Крім того, діти дізналися секрети, види і особливості великодніх писанок  в Україні.

Дізналися, що на  території Канади, в містечку Вегревілль, розташованому на схід від Едмонтона, знаходиться найбільше в світі пасхальне яйце. Його довжина становить 8 м, а ширина – 5 м. Ця «писанка» вагою близько 2270 кг зроблена з уламків літаків. Виготовили цей пам’ятник на згадку про тих українців, що першими приїхали до Канади.


Переглянули Мозаїчне панно «Погляд у Вічість»  вагою 2,5 тонн іскладене з 15 тисяч розфарбованих вручну яєць.зображує очі образу Діви Марії, і створено за мотивами однієї з старовинних ікон періоду барокко., яке з’явилося у 2010 році у Софійському соборі (художник Оксана Мась)

Та з задоволенням походили кімнатами унікального Музею писанок у місті Коломия...


 Писанки даруються на знак побажання добробуту, удачі, радості. Вони символізують любов. Тому, писанка - це не просто сувенір чи народна мініатюра.
Писанка несе в собі високий заряд енергетики. Її писали лише в доброму настрої та з добрими побажаннями, щоб подарувати іншим на щастя, на здоров'я, на багатство, вкладаючи в це душу.


Тепер у наших читачів є можливість почерпнути енергетику писанкового дива у вестибюлі міської бібліотеки для дітей!!!




Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...