середу, 17 січня 2018 р.

Бібліорейд


Слідами різних народів у рідному краї
Міська бібліотека для дітей з 2017 по 2022 рік буде брати участь в обласному інтелектуальному турнірі «Ігри патріотів Херсонщини». Разом із школярами  міста  вивчатимемо історію рідного краю, літературу, мистецтво та етнічний калейдоскоп  народів, що жили та нині живуть на території Херсонської області.  Зважаючи на це, влітку 2017 року бібліотека «придбала» на бібліокре@тиві бібліотечних інноваційних ідей-2017  ідею, яка у нас «трансформувалася»  в «Бібліорейд: Слідами різних народів у рідному краї».
17 січня вирушити у цей незвичайний рейд ми запросили учнів  III(7)-В та    II(6)-А  класів гімназії.



Тож, усі разом, ми згадали історію краю у назвах населених пунктів Херсонщини, серед яких є засновані  арнаутами, шведами, німцями, французами, євреями поселення. У назвах багатьох губиться історія поневолення нашого краю турецько-татарськими завойовниками, а  в деяких основою назви стало прізвище господаря, якому наші таврійські землі щедро дарували російські царі.  Тож, вивчаймо історію рідного краю, щоб бути гідними пам’яті тих, хто її творив.


Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...