четвер, 9 листопада 2017 р.

Літературний калейдоскоп

«Мовні скарби для розумної дітвори»

         9 листопада відзначається День української писемності та мови. Започатковане це свято 1997 року. За традицією цього дня покладають квіти до пам'ятника Несторові-літописцю, відзначають найкращих популяризаторів українського слова, заохочують видавництва, які друкують літературу українською мовою, проводять Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика.


Міська бібліотека для дітей прилучилася до свята. Бібліотекарі Жаданова Наталія Валентинівна та Носенко Ольга Анатоліївна завітали з бібліовізитом до шестикласників ЗОШ № 4.

За допомогою відео-презентації, діти  змогли побачити «Велесову книгу», - 74 знамениті дощечки, на яких описана історія дохристиянської Русі; ознайомитися з  «Повістю минулих літ»; прочитати «лист запорожців турецькому султану», «погортати» « Скорботний календар української мови»;  дізнатися імена письменників, вчених, видавців книжок і просто небайдужих людей, які  робили і роблять все щоб українська мова БУЛА. 


А потім настав час «збирати» мовні скарби! Діти слухали українські пісні, урізноманітнювали своє мовлення фразеологізмами, розгадували загадки, вияснили, що прислів'я і приказки — це не лише безцінні перлини, в яких втілена мудрість попередніх поколінь, виявляється, за ними ще й можна вивчати українську мову!
Бібліотекарі вдячні Верішко Наталії Василівні та вчителям-мовникам за організацію зустрічі.

Вітаємо всіх наших читачів зі святом Української писемності!!!

Любімо і шануймо українську мову – одну із наймилозвучніших, найбагатших, найпоширеніших і найкращих мов у світі!

Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...