середу, 15 листопада 2017 р.

Бібліотечний урок

«Всесвіт у абетковому порядку»



Сьогодні, 15 листопада, бібліотекарі міської бібліотеки для дітей вчили п’ятикласників гімназії як знайти потрібну книгу в бібліотеці; як знайти потрібну інформацію у книзі.


            У цьому нам допомагала спеціальна наука – бібліографія. В перекладі з грецької це слово означає науковий, систематизований перелік і опис книжок та їх видань з огляду на їх зміст та зовнішнє оформлення. Ще в стародавні часи бібліографію називали «золотим ключем» до скарбниці знань – книг.

Жодна людина світу не може запам’ятати всі книжкові надбання людства, і жодний бібліотекар, не може тримати в своїй пам’яті фонд бібліотеки. Тому на допомогу читачам та бібліотекарям приходить каталог. Познайомили ми наших читачів з абетковим і систематичним каталогами нашої бібліотеки. 

Алфавітний каталог - найбільш зручний в користуванні. Всі книги розміщені в ньому в алфавітному порядку прізвищ автора або назв книг (якщо автор відсутній). Всі книги розміщені за алфавітом, тому тематика їх різноманітна. Поряд можуть стояти наукові книги та художня література. 


Поки  діти слухали розповідь бібліотекаря про каталоги, вони ще й встигли вивчити віршика про каталог:
 Я- алфавітний каталог

Знаю все тут на зубок !
Які є книги в бібліотеці
І де їх місце на полиці.


І мали змогу самі знайти потрібну книжку на полицях і у каталозі.


Мовні ігри мають велике значення для розвитку мови і мислення учнів. Вони збагачують їх словниковий запас, поліпшують у дітей фонетичний слух, прищеплюють інтерес і любов до мови. Цікаві ігри та вправи на нашому бібліотечному уроці викликали неабиякий інтерес у школярів: за допомогою різних словників діти розтлумачували слова, перекладали їх, перевіряли на грамотність написання.





На цьому наш бібілотечний урок закінчено, бібліотекарі дякують класоводу І(5) - А кл.  гімназії  Вавілюк А.О. за організацію заходу, а учням, що були активні.

Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...