четвер, 19 жовтня 2017 р.


Виховуємо патріотів  Херсонського краю!
19 жовтня юнь Нової Каховки змагалася за вихід у 3-й тур обласного інтелектуального турніру «Ігри патріотів Херсонщини». Переможці 1-го туру зібралися у міській бібліотеці для дітей, щоб взяти участь у 2-му (міському)  турі конкурсу. Всього  бібліотека зустрічала 28 учасників. Переможців було 32, але четверо учасників не змогли взяти участь у конкурсі через поважні причини. Присутніми у залі були учні усіх шкіл міста, гімназії,  шкіл міста Таврійськ, Дніпрянської, Корсунської та Маслівської ЗОШ. З вітальним словом до учасників конкурсу звернулася завідуюча міської бібліотеки для дітей Карпенко Валентина Іванівна.


Подякувавши всім присутнім за участь у конкурсі, за знання історії рідного краю, Валентина Іванівна запросила дітей до виконання основного змагання – тестування, яке б допомогло виявити переможців 2-го туру, кращих із кращих знавців історії Херсонщини.




Після проходження змагань,  учасникам і колегам-бібліотекарям було представлено гостей, головних партнерів  заходу -  депутатів Новокаховської міської ради  Хоменко Сергія Вікторовича та Афанасьєва Олександра Івановича. І вже усі разом ми вирушили у етнографічну експедицію «Херсонщина: загадки топоніміки», яку провела бібліотекар читальної зали для учнів 5-9 класів Жаданова Наталія Валентинівна.


Тож, помандрувавши  Херсонщиною  та заново відкривши для себе історію назв знайомих населених пунктів, учасники  були готові до урочистої миті нагородження. Кожен із переможців 1-го туру був нагороджений грамотою. Грамоти вручила директор Новокаховської ЦБС Петрова Людмила Миколаївна разом із Хоменко Сергієм Вікторовичем, який кожній дитині дарував солодкий заохочувальний приз.


І, нарешті, головна мить свята – оголошення переможців 2-го туру. Слід зазначити, що серед учнів 5-х класів переможець набрав 22 бали, інші учасники – від 14 до 20 балів. Всього було запропоновано 36 тестових запитань. Серед учнів 6-7 класів переможець набрав 14 балів, інші учасники – від 5 до 12 балів. Серед учнів  8-9 класів переможець набрав 14 балів, інші учасники – від 6 до 13 балів. Всього було запропоновано по 20 тестових завдань.  Тож, маємо трьох переможців:
 Іщенко Андрій – учень 5-А класу Дніпрянської ЗОШ
Ткаченко Дмитро – учень  III7(Б) класу гімназії
Кратюк Анастасія – учениця 9-А класу ЗОШ № 10


Кожному переможцеві Хоменко Сергій Вікторович вручив книгу О.С. Маринченко «Тривожний форпост Півдня» , яка розповість дітям  про заснування м.Херсон та будівництво Чорноморського флоту.


Міська бібліотека для дітей, міські бібліотеки №№ 2, 3, 4 та центральна бібліотека отримали у подарунок книгу Паталах О. «Відлуння Великого Степу». Історія Північного Причорномор’я в особах. Фонд  міської бібліотеки для дітей поповнила ще й книжка Тетяни Пустової «Новокаховський зорепад».


З вітальними словами до дітей звернулися Афанасьєв Олександр Іванович та член журі конкурсу, вчитель історії НВК № 2 Ткаченко Валентина Максимівна, побажавши перемог у майбутньому та бути гідними історії предків, щоб мати можливість розбудовувати історію сьогодення Херсонщини.


А закінчилося  свято солодкою  ноткою. Крім книг та солодощів дітям,  партнери-депутати привезли ось такий «спеціальний» торт, яким усі учасники конкурсу з задоволенням посмакували.



Тож, бажаємо переможцям успіхів, а усім сьогоднішним та майбутнім учасникам конкурсу йти «З книгою по життю»!

Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...