вівторок, 14 лютого 2017 р.



     Сьогодні тільки про любов…
В день Святого Валентина, в день, який осяяний коханням, словами і вчинками, в яких тільки любов, до читальної зали старшого відділу  міської бібліотеки для дітей прийшли  учні VI(10)  класу гімназії, щоб бути гостями вечора-присвяти «Як не любов, то що це бути може?»
Назвою зустрічі стали слова сонету Франческо Петрарки, присвяченому коханій жінці. Ми говорили про це кохання, яке вже понад шість століть інтригує, не дає пояснення розгадки того почуття, яке поет проніс через усе життя. Під час вечора лунали сонети Петрарки, вірші Олександра Пушкіна, який писав «языком Петрарки и любви». Читали ми листи, що писав своїй коханій Мотрі гетьман Іван Мазепа, переживали трагедію кохання Айседори Дункан та Сергія Єсеніна, «заглянули» до Гомерової  «Іліади», яка подарувала світові історію кохання Париса та Єлени.



Усі закохані світу були різними. Ми хотіли, щоб приклади тих, хто залишив історію свого кохання у віках, надихнули сьогоднішню юнь на великі вчинки, бо і наш час має сьогодні своїх героїв.

Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...