середу, 8 лютого 2017 р.

                              Літературна вікторина
       «Українську мову знай - гарно й чемно розмовляй»
 
   На пропозицію держав-членів ЮНЕСКО Генеральна конференція проголосила  Міжнародний день рідної мови, що вперше відзначився 21 лютого  2000 року на церемонії у штаб-квартирі ЮНЕСКО в Парижі.
   7 і 8 лютого до молодшого відділу міської бібліотеки для дітей завітали учні  1-Б і 2-Б класів гімназії і розповіли бібліотекарям, як вони шанують і люблять українську мову. А бібліотекарі в свою чергу підготували  школярам різні цікавинки , кросворди , ребуси та мовні загадки. Першокласникам  дуже сподобалась гра «Відгадай казкового героя». Діти за допомогою жестів повинні були показати героїв українських народних казок, а інші вгадати. А от другокласники приймали участь у батлі «Хто зверху?», хлопці чи дівчатка. Загадки, мовні анограмми, скоромовний міні-турнір і велика гра «Збери слова». В нас було гаряче і дуже, дуже емоційно . Перемогла справжня дружба.






    Діти зрозуміли, що рідна мова - це мова роду, родова основа, вона береже тисячолітній досвід наших пращурів, щоб передати його нашим нащадкам.


Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...