середу, 4 грудня 2019 р.

Бібліошок


   Рівні серед рівних
Життя – це те, що людина більш за все намагається зберегти і менш за все береже. Цю життєву аксіому спробували розв’язати у міській бібліотеці для дітей під час зустрічі з дев’ятикласниками гімназії 04 грудня у читальній залі для учнів 5-9 класів. «Рівні серед рівних» - такою була тема зустрічі. Про згубні звички, притаманні людям, говорили ми цього дня з молоддю. Слухали музику: Фредді Меркьюрі, Володимира Висоцького; читали поезію Сергія Єсеніна та Роберта Бернса, переглядали фото- та відео-файли, щоб ще і ще раз пересвідчитися у тому, що вибір є завжди і кожен робить свій вибір сам. Дітям було запропоновано відповісти на запитання тесту-анкети.


Тестування, звісно, було анонімним. За результатами  маємо шість відповідей, в яких діти стверджують, що наркоманія – це тимчасове захоплення, а не хвороба. Мабуть, побаченого на екрані їм було ще недостатньо. На жаль. Є серед девятикласників такі, що мають друзів, які вживають алкоголь чи наркотики. Є й такі, що вже пробували вживати,  й такі, що не просто курять, а роблять це часто.  І є дитина, яка на запитання «чи були у вас спроби вживати наркотики?», відповіла: Ні, не були, і не будуть».


Життя – це багатство, яке кожному із нас дали батьки. І хочеться, щоб було воно довгим і щасливим. У кожного із наших сьогоднішніх гостей, у кожної дитини у всьому світі.




Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...