середу, 4 грудня 2019 р.

Юридичні пазли


Цікава казка – правова підказка
Перша декада грудня у міській бібліотеці для дітей присвячена правовим знанням. 03 – 04 грудня у читальній залі для учнів 5-9 класів слухали казки. Та ж не просто казки, а казки, які допоможуть у вивченні прав дитини, задекларованих у Конвенції ООН з прав дитини. Це не секрет, що дитина краще сприймає інформацію саме через казки, а гостями у ці дні були учні 6-Б та 5-Б класів гімназії.  Наші малі читачі мали нагоду активно проявити себе, відповідаючи на каверзні запитання та подорожуючи разом із казковими героями по статтях Конвенції ООН про права дитини. 


На прикладах таких відомих усім казок, як «Попелюшка», «Червона шапочка», «Гидке каченя», «Вовк та семеро козенят», «Снігова королева», «Казка про царя Салтана»… дітлахи закріплювали знання своїх  основних прав та обов’язків, намагалися уявити ситуацію, у якій головними героями були казкові персонажі та, втручаючись у події, намагалися допомогти казковим героям. 

       


Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...