вівторок, 20 березня 2018 р.

Літературна естафета



Землі Таврійської син
                                            «… Ще й квіттям зійду я в полях України,
                                                   Ще вам провіщатиму радості день»
                                                                                     О. Гончар
Кажуть, що коли народжується людина,  на небі зявляється зірка. У когось ця зірка маленька, у когось – величезна. А є ще такі зірки, що зігрівають душі людей і навіть можуть засвітити їхні зірки. Мабуть, саме такою була зірка видатного  українського письменника  Олеся Гончара, бо й після його смерті вона продовжує зігрівати душі людей глибиною і щирістю таланту.  Міська бібліотека для дітей долучилася нині до великої літературної естафети «Гончар крокує Херсонщиною» з нагоди 100-річчя  від дня народження. На абонементі старшого відділу  відкрита книжкова виставка-портрет «Землі Таврійської син».


Творчість О. Гончара нерозривно пов’язана з сучасністю. Вболівання за долю людини, високий патріотизм і гуманізм – найяскравіші  її ознаки. Відданий  син України Олесь Гончар присвятив їй багатство і щедрість свого таланту та свою синівську любов. Кожне його слово вчить нас цінувати красу мистецтва та красу людських стосунків, а найбільше – зберігати та вдосконалювати собори власних душ.

Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...