середу, 13 вересня 2017 р.

"Все про гроші... і не тільки"



Майбутнім бізнесменам
Середа 13 вересня не злякала гостей дитячої бібліотеки  магічним впливом цифри тринадцять. Зранку завітали до нас учні V(9)-А класу гімназії, щоб стати гостями інформаційної панорами «Все про гроші… і не тільки».


Здійснили ми далекий екскурс в історію грошей, пізнали, чому гривня має таку назву та взяли участь у вікторині, яка допомогла виявити, чи добре знають свою грошову одиницю діти. Посміялися разом із того, що, як виявилося, грошові одиниці меншої вартості наші дев'ятикласники знають гірше, чим гроші більшого номіналу.  Повправлялися ми у ролі майбутніх бізнесменів, спробувавши розрахувати свій майбутній випускний та із задоволенням та цікавістю слухали та дивилися цікавинки із всесвітньої історії грошей. Пізнали про гроші із шкіри тюленя, які до 1896 року «ходили» у тодішній Росії, про роль однопенсової  монети для лондонського Біг-Бену, про історію назви грошових одиниць Ботсвани та Гватемали,  та ще багато-багато цікавого.  Не забули помріяти і про гроші майбутнього.



А головне, що наші юні гості запамятали в цей день, це те, що «знати і вміти» за плечима не носити. Якщо розум за гроші не купиш, то його треба розвивати та поповнювати. Ось і такими пізнавальними зустрічами, як у нас.

Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...