пʼятницю, 1 вересня 2017 р.

День знань

  «Європа - наш спільний дім»

Жовтіє листя на тополі.
Летять у небі журавлі.
Відкриті навстіж двері в школі –
Ідуть навчатись школярі.
                    
                               Забіла Н.

  День знань. Лінійка, квіти, для первачків перший дзвоник , який кличе їх на перший в житті урок. Попереду нові знання, нові враження, нові випробування - і це чудово, бо тільки так можна досягнути успіху.

З ранку в молодшому відділі міської бібліотеки для дітей побували учні гімназії  3- А класу. Бібліотекарі  провели урок: «Європа – наш спільний дім».




  Україна - друга на європейському контенті країна за величиною. Межує з Білоруссю, Польщею, Словаччиною, Угорщиною, Руминією, Молдовою та Росією. І ми мирна держава, яка хоче добросусідських відносин з усіма нашими сусідами по кордону. Школярі з задоволенням прослухали легенду про « Дівчинку – Україну, яку Господь обдарував піснею» і погралися в гру «Мандруємо Україною».
   Перша зупинка у нас була  «Географічна» діти згадали столиці держав, які межують з Україною і не забули  свою рідну Київ. Потім ми відправились на «Літературну» де погортали сторінки книги, яка називається «Казки народів світу». З наступної ми змогли зрушити тільки тоді коли переклали російські слова на українську мову, а четверта зустріла нас  прислів’ям, яке потрібно було продовжити « Книга вчить…( як на світі жить). Третьокласники розгадали всі прислів’я та приказки, які ми для них приготували. Ось такі у нас розумні діти!



Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...