четвер, 23 березня 2017 р.

BOOK platform:
 Новий формат старих історій


Світ книжки – цікавий, неймовірний, дивовижний  … Він  володіє двома чарами: змістом та ілюстраціями.

Учні І-Б класу, побувавши  зранку 22 березня на заході в дитячій бібліотеці, дізналися багато нового про давно прочитанні  історії.

 Наприклад,  що «Домовичок Кузька» -  це  не тільки кумедна історія з крилатими фразами «Счастье — это когда у тебя все дома!», «Умница дочка!» та ін., а й цікавий словник старовинної російської мови, щось на кшталт «Тлумачного словника» для малюків.

А  «Каштанку", написану в 1887 році, було створено на основі реальної історії, що сталася зі знаменитим дресирувальником  Дуровим.

Казка «Карлик Ніс» вчить нас, краса душі завжди важливіше зовнішньої привабливості. А  головний сенс казки братів Грімм «Король-жабеня, або Залізний Генріх» в тому, що треба завжди виконувати обіцянки.

Всі згадані книжки – є книжками ювілярами 2017 року. Наймолодшим у цьому списку  є «Домовичок Кузя» Т. В. Александрової.  У прийдешньому році він відсвяткує всього сорок п’ять років, а найстаршою -  «Король-Жабеня, або Залізний Генріх»  (205 років минає з того дня, коли діти всього світу читають і люблять цю казку).
Крім того, діти переглянули найбільш вдалі екранізації згаданих творів та позмагалися у літературних  вікторинах.

Тож, будемо сподіватися, що  на Тиждень дитячого читання у нашій бібліотеці побільшає читачів, які захотять перечитати «старі» історії або ж прочитати нову сучасну дитячу прозу. 


BOOK platform  дитячої бібліотеки завжди чекає читачів!!!


Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...