вівторок, 28 березня 2017 р.

Канікули – добрий привід прочитати
нову книжку!!!

Тож запрошуємо читачів старшого шкільного віку, відвідати не тільки цікаві заходи Тижня дитячого читання, але й підібрати собі цікаву книжку!


Знайомтесь, новинки!!!

Рибалко Марія. Марічка і Червоний Король. Подорож туди, де сніг / Марія Рибалко. — Львів : Видавництво Старого Лева, 2016. — 272 с.

Рибалко Марія. Марічка і Червоний Король.Місто непокірних/ Марія Рибалко. — Львів : Видавництво Старого Лева, 2016. — 272 с.

Будьте обережнішими зі своїми бажаннями! Адже коли дуже-дуже захотіти, можна потрапити поза межі Реальності! А там… поруч зі звичайними людьми живуть дракони, розбійники, королі природних стихій, котрим притаманні людські почуття. Повернення можливе тільки тоді, коли сила дружби здолає всі випробування і з’єднає в єдине ціле амулет «Скіфське сонце».
ОКСАНА ЛУЩЕВСЬКА. ЗАДЗЕРКАЛЛЯ /О.Лущевська. – Львів: Видавництво Старого Лева", 2016.

Продовженням теми стосунків у підлітковому віці є книжка Оксани Лущевської "Задзеркалля". Як далеко можна зайти, намагаючись здобути прихильність хлопця? Якими методами діяти, аби привернути увагу до себе – або принаймні відволікти від іншої дівчини? Та чи готові учасниці цього любовного квесту до можливих наслідків?
Перед читачем постає драматична історія про двох дівчат, які з різних причин опинилися в одній лікарняній палаті: Саша із наслідками переохолодження, а Дінка… Дінка не впоралася із навалою проблем і вирішила вкоротити собі віку.
До цієї зустрічі вони пройшли короткий шлях від знайомства і дружби до непорозуміння й образ, але кілька спільних днів та переживання за Дінчине життя допоможуть обом перейти кризовий етап і вийти на новий рівень стосунків із собою і світом.
"Задзеркалля" – вправна книга відомої авторки, яка точно знає, як захопити свого читача. Письмо Оксани Лущевської визначають стрункість оповіді та відсутність зайвих деталей, і заразом простий підхід до складних питань, відповіді на які має знайти сам читач.

Зірка Мензатюк. Як я руйнувала імперію /З.Мензатюк. – Л.: Видавництво Старого Лева, 2014. – 272 с.

Як я руйнувала імперію» - перша українська повість для підлітків про останні роки радянської імперії. Як жили радянські люди? Як ганялися за дефіцитними товарами? Кого боялися? І чого прагнули? Герої повісті – підлітки, що дружать, сваряться, хуліганять, часом навіть вдаються до чарів, а при тому опиняються в вирі суспільних змін. Читач зрозуміє, чому були неминучими й наступні потрясіння, що їх зазнала Україна. Чому розвалився Радянський Союз? І – найголовніше - хто його розвалив? Автор повісті Зірка Мензатюк – лауреат премії імені Лесі Українки, чиї книги стали бестселерами в український дитячій та підлітковий літературі останнього десятиліття.


 Цілик Ірина. МІСТОрія однієї дружби /І.Цілик – Л.: Видавництво Старого Лева, 2016. – 128с.

Кожен пізнає рідне місто по-своєму. Можна читати історичні розвідки, можна дозволити гіду розповідати тобі про давнє й минуле. А можна самому вирушити в мандри містом, прислухатися до його таємничого голосу і вивчати знаки, які воно тобі подає. Саме так і зробила десятирічна Таня – героїня повісті письменниці та кінорежисера Ірини Цілик. Таня знайомиться з Києвом і дізнається чимало його таємниць, адже її гід – голос самого міста. Справді кінематографічну та містерійну «МІСТОрію» намалювала Марися Рудська.

Мудрі думки з усього світу. – К.: Основи, 2016. – 64 с.

"Мудрі думки" - це 24 сюжети з різних куточків земної кулі, що розповідають дитині про сміливість, чесність, справедливість, відкритість, про вміння мріяти і втілювати свої мрії, про те, як стати Людиною. Книга виховного спрямування (власне, як і кожна книга), але подається це у вигляді коміксів, де тексту мало, а малюнків для розглядання багато. Схоже, за такими книжками майбутнє.

До речі, наші кращі читачі вже встигли познайомитися з новинками.                        
 Поспішайте і ви!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...