четвер, 5 травня 2016 р.

                                   Урок мужності
             «Міста герої України Другої світової війни»
 Друга світова. Страшна війна ХХ століття, пекуча рана, яка болить досі чи не в кожній родині в Україні. Воїни-переможці проявили чудеса героїзму, стійкості, мужності, билися за кожний клаптик рідної землі до останньої краплі крові, вистояли і перемогли.  Для України ціна тієї перемоги жахлива – мільйони людських життів, зруйнована економіка. Кожен другий воїн поліг у боях, кожен другий з тих, хто залишився у живих, був поранений.


    4 травня до міської  бібліотеки для дітей завітали учні 1-А класу гімназії , щоб віддати шану пам’яті всім тим,  хто подарував їм життя ціною свого. Дуже важко розповісти маленькій людині про війну. Завдячуючи таким поетам, як А. Барто,  М. Познанська,  О. Благініна, П.Воронько і письменнику Ю. Збанацькому нам вдалось це зробити.

    А іще першокласники познайомились з картинами відомих українських, російських і білоруських  художників, темою яких було дитинство опалене війною.





   Честь  і шана живим! Вічна слава загиблим!  Хай не згасає пам’ять про героїв!

Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...