вівторок, 24 травня 2016 р.


 Що значать наші імена?

                               
24 травня до дитячої бібліотеки завітали учні 1(5)-Б класу гімназії на засідання клубу «Бібліокафе». Увазі дітей був запропонований Інформаційний калейдоскоп «Тайна імені». Діти дізналися як виникли імена і як вони змінювалися протягом історії людства і як в імені відзеркалюються  вірування, надії, історія і культура народів. Як змінилися імена з приходом християнства,  які бурхливі історичні події впливали на появу нових імен, чому наші предки давали дітям «погані» імена, чому в сім’ї було два Івана чи дві Параски, - всі ці історичні цікавинки діти дізналися з розповіді бібліотекаря.

         З особливою цікавістю діти слухали уривок з поеми І. Котляревського «Енеїда», С. Маршака «На захист дитини», квітковий гороскоп. Активно відповідали на запитання вікторини «Що означають імена?». Багато запитань було про власні імена.        На закінчення засідання клубу діти переглянули відеоролик «Краса імені твого»

Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...