пʼятницю, 25 грудня 2015 р.


       Новорічний серпантин у «Бібліокафе»
Скоро, скоро Новий рік переступить наш поріг…  А, що таке Новий рік для кожної дитини?  Це довгоочікувані подарунки й неймовірна атмосфера свята. Створити таку атмосферу напередодні найчарівнішої ночі у світі спробували у міській бібліотеці для дітей, де на абонементі старшого відділу 24 грудня ( в переддень католицького Різдва) відбулося чергове засідання клубу «Бібліокафе»  в меню якого був незвичайний «Новорічний серпантин з традиціями святкування Нового  року в різних країнах світу». Найперше увазі дітей була запропонована тематична полиця «Символ 2016 року».

А далі – був цікавий екскурс в історію виникнення свята. Діти дізналися про традиції святкування Нового року у давніх словян, про те, коли зявилася перша ялинка та у що її «одягали», про  острів «першого Нового року», що є  посеред Тихого океану, про найдавнішу новорічну прикрасу в Україні – розфарбованого аквамарином солдатика, якого повісили на різдвяну ялинку 1897 року в Одесі (принаймні, так думають самі одесити).

А якже «довгоочікувані подарунки», запитаєте ви? Були і подарунки: солодощі та обов’язкові новорічні мандарини отримали відвідувачі клубу за активну участь та перемогу в іграх та  зимовій вікторині.




Тож, з наступаючим Новим роком та веселих свят!

Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...