неділю, 20 грудня 2015 р.


Дива Святого Миколая
                                                                          Що таке і хто такий
                                                                У червоній шубі
                                                                Шурхотить у димарі,
                                                               Дме на жар у грубі?
                                                               Що за сани у снігу,
                                                              Що на них за клунки?
                                                             Миколай святий привіз
                                                             Дітям подарунки…
 Прийшла зима, а з нею і свята новорічні. Найперше – це коли творить дива святий Миколай. Цілий рік  спостерігає він за дітками з небес: чи добре поводяться, чи старанно вчаться у школі, чи допомагають батькам? А 19 грудня спуститься  святий на чарівних санчатах на землю і вже знатиме, що кому покласти під подушку: слухняним і чемним – солодощі чи омріяні дарунки, а бешкетникам – різочку.

Для волонтерів із  дитячої бібліотеки Кирила Єзерського та Юлії Данилової  новорічні дива від святого Миколи розпочалися напередодні, 18 грудня, коли вони  вирушили «волонтерським десантом» до офісу компанії «Піонер новітніх технологій», щоб вітати з наступаючим святом не Миколая, та все ж сина Миколи – Олександра Миколайовича Сидоренко.  В дарунок давньому благодійнику бібліотеки понесли українські обереги – ляльки-мотанки «Берегиня роду» та «Подорожниця», які виготовили члени гуртка «Умілі руки», що діє у бібліотеці з початку листопада.

Даруючи, розповіли про священні символи цих двох сакральних оберегів українського народу та, звичайно, подарували й новорічні віншування.

Олександр Миколайович дарунки від наших двох янголят Миколаєвих прийняв із вдячністю та запросив  їх до гостини: почаювати та послухати розповідь про мандрівку країнами Європи. Також дітям «дісталися» щирі побажання успіхів у майбутньому та, звичайно ж, дарунки, які  хазяїн цього гостинного кабінету приготував для них, як справжнісінький святий Миколай.

Але на цьому дива святого Миколая не закінчилися. 20 лютого, під тематичною полицею до  свята зібралися члени гуртка «Умілі руки», щоб виготовити зелену ялинку – символ Нового року.
Аж тут раптом зчинився гамір і у двері до читальної зали зайшов американський «брат»  нашого Діда Мороза – Санта Клаус  разом із новорічною  Мухою, що вміла не тільки дзизчати, а ще й була справжньою помічницею.

Спочатку зі своєї чарівної торбини Санта дістав новорічну іграшку-сюрприз, яку навчив виготовляти наших гуртківців.

Після цього, Муха  знайшла  чарівний лист до Діда Мороза.

Та на ньому було написане тільки привітання. Тож, написати побажання взялися усі гуртківці.

І ось, що з цього вийшло. Разом із подарунками, які дістав  зі своєї торби Санта, та з заповненим побажаннями листом усі разом зробили селфі на пам'ять.

І тільки після цього взялися виготовляти новорічну ялинку.

Ось такі  вони  у них вийшли – зелененькі, святкові, а головне  - зроблені своїми руками.

Колектив міської бібліотеки для дітей висловлює щиру подяку Тепляк Наталії Володимирівні та Тепляк  Настусі, які виконали ролі Санти та новорічної Мухи, а також Тепляк Євгену Федоровичу за допомогу у придбанні новорічних сюрпризів для дітей. Окрема подяка Тепляк Наталії та благодійному фонду «Здорова планета» за  партнерство та надану благодійну допомогу  для підписки на дитячий журнал «Смайлик». 
Веселих усім свят!



Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...