вівторок, 25 травня 2021 р.

 

Виклик HARRY POTTER(у)

Ну от, за цими погодними аномаліями якось  непомітно підходить кінець травня. І вже зовсім скоро – канікули. А це – подорожі, нові враження та зустрічі, а ще – нові знайомства. І серед них обов’язково знайдеться місце для книжки – не тільки тієї, що задали читати за шкільними списками, а й нової, цікавенної книжки, яку можна знайти, не блукаючи манівцями, а на абонементі відділу обслуговування читачів-учнів 5-9 класів на полицях книжкової хіт-виставки «Виклик HARRY POTTER(у)».

Тут, поряд із уславленими творами Джоан Роулінг, розмістилися не менш захоплюючі за змістом книги. Любителям історії часів козаччини можемо запропонувати книги від : Дмитро Білий «Козацький оберіг» та Леонід Кононович «Чигиринський сотник».                                                                                Перша із книжок запрошує вас поринути у чарівний світ українських легенд, відкрити для себе таємниці козацьких бойових мистецтв та українських кобзарів, помандрувати стародавнім Києвом. Тут присутня та ж таки таємнича містика, що і у книгах про хлопчика-чарівника.  

                                                         

          
Ще одне екстремальне читання – це «Чигиринський сотник». Сучасний «лицарський» роман, в якому чужоземна містика перегукується з прикладами національної демонології.

Для тих, хто любить морські подорожі та пригоди, пропонуємо книги: «Скарб Солоного лиману» від Олексій Огульчанський та «Пригоди на острові Клаварен» від Ірен Роздобудько.


Хто ще не знайомий із творчістю Сергія Оксеника можуть завдяки йому побувати у дивному світі вовкулак, Баби Яги та різної погані, що з’явилася на землі після страшної епідемії, яка винищила людство. Не зважаємо на нинішню хворобу, читаємо книжки, в яких дружба допомагає долати усі перешкоди у серії книг під назвою «Лісом, небом, водою».

І справжнім викликом  Поттеріані є цикл книжок від Наталії Щерби. Це – книги циклу «Часодії».  Ці книги відзначено багатьма українськими, російськими та європейськими нагородами. Вони відкривають для допитливого читача фантастичні світи справжнього чарівництва… тільки українського авторства. Зачаровані часові світи чекають на вас, а ми чекаємо на екранізацію!

Тут, біля нашої виставки, записували ми відгук на книжку Джоан Роулінг «Фантастичні звірі і де їх шукати» нашої волонтерки Варюши Косован для конкурсу «Лідер читання-2021». Варвара розтлумачила нам що за звірина прикрашає серію книг про Гаррі Поттера видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА». Звісно, наша розумниця здобула перемогу у першому, місцевому турі конкурсу і ми їй бажаємо перемоги у другому турі. А усіх, хто прагне перемагати по життю, запрошуємо до читання. Фантастичні світи відкриті для вас на полицях нашої виставки «Виклик HARRY POTTER(у)».



Немає коментарів:

Дописати коментар

    Бібліовізит: Краєзнавча година: « В об’єктиві Нова Каховка» У кожного куточка на земній кулі є свої ознаки, що визначають його своєр...